Разцепление в Българската аграрна камара (БАК) няма. Продължаваме да бъдем единни

...
Разцепление в Българската аграрна камара (БАК) няма. Продължаваме да бъдем единни
Коментари Харесай

БАК за продължаващите протести: ПР акция, обслужваща политически цели


Разцепление в Българската земеделска камара (БАК) няма. Продължаваме да бъдем единни и да отстояваме настояванията на нашите членове, зад които стоят над 10 хиляди аграрни производители, обявиха в своя позиция от аграрната камара.

" Като виновна институция, ние пазиме ползите на всички аграрни производители. Ескалирането на митинги вместо градивни диалози в обстановка на идна ротация в изпълнителната власт придава политически колорит и гонене на персонални цели, от което БАК изрично се разграничава. Организациите, които не престават митингите, са с незнайна членска маса за разлика от Българската земеделска камара. Ето за какво настояваме пред държавното управление да бъде признат закон за браншовите организации и аграрната камара.

Той ще изсветли и легитимира всички структури в аграрния бранш. До този миг представителят на Националната асоциация на картофопроизводителите /НАК/ не е подал в БАК решение на УС на НАК, което да е в несъгласие с нашето мнение във връзка с водените договаряния и подготвяното съглашение с държавното управление.

Българската земеделска камара приема продължаването на митингите като ПР акция, която обслужва политически цели и приканва земеделските производители да не се поддават на внушения, които целят решаването на персонални, а не браншови проблеми.

БАК ще продължи да бъде равносилен институционален сътрудник и ще работи само за отбрана на ползите на българските аграрни производители " се споделя в позицията на БАК.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР